Publieke & private organisaties

Combineer kwaliteit met een praktische invulling van MVI- en MVO-doelstellingen: koop in bij sociaal ondernemers.

Als je koopt, wil je kwaliteit: hoogwaardige producten en uitstekende diensten. Tegelijkertijd eisen organisatiedoelstellingen zoals MVI en MVO dat je organisatie maatschappelijk verantwoord inkoopt. Zo levert je inkoop het beste op voor jouw organisatie én de maatschappij.

Buy Social maakt inkopen bij sociaal ondernemers makkelijk. We bieden een online marktplaats (de Social Impact Market) waar hun producten en diensten overzichtelijk op te vinden zijn. Daarnaast zijn we een leernetwerk voor publieke en private organisaties. We begeleiden je bij het inkopen met concreet advies. Tijdens bijeenkomsten delen we kennis uit het netwerk, die meteen toegepast kan worden in de praktijk.

Met elke uitgave kun je maatschappelijk het verschil maken. Mensen met een verstandelijke beperking hebben werk, omdat zij de koekjes bij het koffiezetapparaat bakken. Kwetsbare jongeren hebben financiële zekerheid, omdat zij de ramen wassen. Minder afval, omdat de lampen gemaakt zijn van gerecycled glas. Maak ook het verschil met je inkoop. Sluit je nu aan als partner!

Partner Buy Social 

Als Buy Social partner heb je onbeperkt toegang op de Social Impact Market en sluit je aan bij het Buy Social Leernetwerk. Het Buy Social Leernetwerk creëert een omgeving waarbinnen organisaties met sociaal inkopen aan de slag kunnen: leren door te doen. Op deze manier ontstaat een (groeiende) community die aan de hand van de praktijk ervaringen uitwisselt en best practices formuleert. De focus is om een concreet resultaat te halen: een afgerond inkooptraject bij een sociale onderneming.

Partner Social Impact Market

Wil je alleen gebruik maken van de Social Impact Market? Dan kan je als organisatie partner worden van de Social Impact Market en gebruik maken van verschillende aanvullende modules:

 • Inkoopvragen: maak de Social Impact Market beschikbaar voor jouw eigen organisatie

  Bij deze module is het mogelijk om direct jouw inkoopvraag te stellen aan sociaal ondernemers. Hierdoor ontvang je aanbiedingen op maat van sociaal ondernemers. Daarnaast begeleiden we je organisatie om aan de slag te gaan met het inkopen bij sociaal ondernemers. 

 • Sociaal ondernemende invulling van social return: maak de Social Impact Market beschikbaar voor je opdrachtnemers
  Aanvullend op de module Inkoopvragen kun je de Social Impact Market ook aan jouw opdrachtnemers aanbieden als invulling van social return. Door in te kopen bij sociaal ondernemers kunnen opdrachtnemers social return invullen op een sociaal ondernemende manier. Zo maken zij meer impact op arbeidsparticipatie.

 • Aansluiten van de regio: maak de Social Impact Market beschikbaar voor sociaal ondernemers en organisaties uit de regio
  Wil je dat niet alleen jouw eigen organisatie gebruik maakt van de Social Impact Market, maar deze ook aanbieden aan organisaties in jouw regio? Dan maken we de Social Impact Market op maat en stellen deze beschikbaar voor de regio.

 • Een gepersonaliseerde Social Impact Market
  Het is ook mogelijk om de Social Impact Market op maat te maken, waarbij je bijvoorbeeld een eigen URL krijgt. 

We gaan graag met je in gesprek op welke manier we jouw organisatie kunnen helpen om aan de slag te gaan met het inkopen bij sociaal ondernemers. Neem hiervoor contact met ons op!