App-Development

Een web-app is een mobiele versie van een website, waarbij alleen de belangrijkste onderdelen worden getoond. Deze website wordt speciaal vormgegeven voor de grootte van het scherm. Daarbij wordt gebruikgemaakt van HTML, JavaScript en besturingssysteem-afhankelijke functionaliteit.

Over App-Development

Apps kunnen worden ontwikkeld op een native-platform (IOS, Android, Windows), of als webapplicatie. Daarnaast bestaat sinds 2015 de Progressive WebApp. Dit betreft een nieuwe software development methode. Het biedt de mogelijkheid om een hybride vorm te maken van een webapplicatie en een mobiele applicatie. Het biedt de functionaliteit van de meest moderne browsertechnieken en het verwachte gebruik van een mobiele App. Voorbeeld inzetbaarheid Carapax IT: Volker InfraDesign heeft de Wave App ontwikkeld. Hiermee kunnen ongevallen en veiligheidsincidenten op een eenvoudige manier inclusief foto’s worden gemeld via de smartphone. Voor Volker Infradesign heeft Carapax IT deze Apps uitgebreid en geoptimaliseerd. Deze Android- en IOS-Apps worden binnen VolkerWessels gebruikt om afwijkingen te registreren en werkplekinspecties te doen. Medewerkers kunnen op de werkplaats foto’s maken, tekenen op foto’s, de geo-locatie opslaan en online-formulieren invullen. De formulieren komen automatisch bij de juiste personen terecht. Voorheen waren de medewerkers heel veel tijd kwijt met het invullen, overtypen, scannen en kopiëren van formulieren. Dat is nu niet meer nodig. Naderhand kan een gebruiker op een persoonlijke webpagina inloggen om de formulieren te bekijken en te verwerken.

Over Carapax IT

Carapax IT is een social enterprise die IT diensten en producten levert aan het bedrijfsleven, aan gemeenten en aan de overheid, tegen een attractieve prijs. De medewerkers die in dienst zijn bij Carapax IT, zijn mensen met onder andere autisme. Zij werken bij ons in een stabiele, prikkelarme en prettige werkomgeving; de competence centers. Daar is doorlopend technische ondersteuning en een autismecoach aanwezig ter ... lees meer  ondersteuning. De medewerkers zijn stuk voor stuk een expert op hun vakgebied. De door hen uitgevoerde werkzaamheden kenmerken zich door een bovengemiddelde kwaliteit. De opdrachtgevers verkrijgen hierdoor niet alleen IT diensten en producten tegen een aantrekkelijke prijs, ook voldoen ze door de inzet van mensen met autisme aan de Participatiewet. Voor de overheid is dit aantrekkelijk aangezien er minder aanspraak wordt gemaakt op sociale uitkeringen. Voor mensen met autisme is het resultaat dat ze een volwaardige positie in de maatschappij verwerven. lees minder


Carapax IT werkte eerder samen met de volgende organisatie(s)

 • Technolution
 • Erasmus MC
 • Volker Infra
 • Ortec
 • PGGM

Logo van Carapax IT

Carapax IT

Stationsplein 9-H
2801AK Gouda

www.carapaxit.nl

Carapax IT biedt ook


De organisatie in het kort

 1. Arbeidsparticipatie
 2. Landelijk
 3. FTE: 29.1
 4. Opgericht in 2014
 5. Meet impact: Ja
 6. SDG 8: Goede banen en economische groei
 7. ICT