BIO FAIRTRADE AWAJUN MELK•30% + KOFFIE

In onze chocoladefabriek maken we ‘single origin’ bio-chocolade op ambachtelijke wijze volledig op zonne-energie! We kopen bonen direct bij de Peruaanse boerencoöperatie NorAndino. Zij maken hiervan hoogwaardige cacaomassa in de cacaofabriek die we samen met hen hebben opgezet.

Over BIO FAIRTRADE AWAJUN MELK•30% + KOFFIE

In onze chocoladefabriek maken we ‘single origin’ bio-chocolade op ambachtelijke wijze volledig op zonne-energie! We kopen bonen direct bij de Peruaanse boerencoöperatie NorAndino. Zij maken hiervan hoogwaardige cacaomassa in de cacaofabriek die we samen met hen hebben opgezet. Zo is de cacaoboer ook écht een ‘Chocolatemaker’, verdienen zij een goed inkomen en zorgen we dat het Amazone-regenwoud behouden blijft. De bio-koffiebonen zijn afkomstig van een vrouwencoöperatie uit het natuurreservaat Sierra Nevada de Santa Marta in Colombia.

Over Chocolatemakers

Het bouwen en exploiteren van een volledig duurzame cacaoketen voor het maken van chocolade om te laten zien en ervaren dat de cacaoketen kan bijdragen aan betere chocolade en een betere wereld. Dit doen we door directe samenwerking met boeren(coöperaties), bedrijven (van leveranciers tot retail) en consumenten. Boeren krijgen bij ons een inkomen waarvan zij een kunnen leven (wij betalen 50% meer dan de Fairtrade ... lees meer  standaard), de natuur moet behouden en zelfs hersteld worden (herbebossing), the CO2 footprint in transport en productie moet naar 0 kg CO2 per geproduceerde kg chocolade (!) en de consument krijgt een gezond en super lekkere chocolade. lees minder


Chocolatemakers werkte eerder samen met de volgende organisatie(s)

 • Marqt
 • Ekoplaza
 • Restaurant Ciel Bleu
 • restaurant Vermeer

Logo van Chocolatemakers

Chocolatemakers

Radarweg 32A
1042AA Amsterdam

www.chocolatemakers.nl

Chocolatemakers biedt ook


De organisatie in het kort

 1. Armoedebestrijding, Milieu
 2. Landelijk
 3. FTE: 10
 4. Opgericht in 2011
 5. Meet impact: Nee
 6. SDG 1: Geen armoede, SDG 7: Duurzame energie, SDG 12: Verantwoorde consumptie, SDG 13: Aanpak klimaatverandering
 7. Eten en drinken