Sinterklaas reep

De Sintreep is gemaakt van 100% biologische en Faitrade Trinitario cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek, die met het zeilschip de Tres Hombres volledig op windkracht naar onze chocoladefabriek in Amsterdam zijn vervoerd. Heerlijk duurzaam Sinterklaas cadeautje.

Over Sinterklaas reep

In onze chocoladefabriek maken we “single origin” bio-chocolade op ambachtelijke wijze volledig op zonne-energie. We kopen de “trinitario” cacaobonen voor deze bijzondere reep direct bij boerencoöperatie Conacado uit de Dominicaanse Republiek. De bonen reizen met het zeilschip de Tres Hombres op windkracht van de Caraïben, in pakweg vier maanden over de Atlantische Oceaan, naar de kade in Amsterdam!

Over Chocolatemakers

Het bouwen en exploiteren van een volledig duurzame cacaoketen voor het maken van chocolade om te laten zien en ervaren dat de cacaoketen kan bijdragen aan betere chocolade en een betere wereld. Dit doen we door directe samenwerking met boeren(coöperaties), bedrijven (van leveranciers tot retail) en consumenten. Boeren krijgen bij ons een inkomen waarvan zij een kunnen leven (wij betalen 50% meer dan de Fairtrade ... lees meer  standaard), de natuur moet behouden en zelfs hersteld worden (herbebossing), the CO2 footprint in transport en productie moet naar 0 kg CO2 per geproduceerde kg chocolade (!) en de consument krijgt een gezond en super lekkere chocolade. lees minder


Chocolatemakers werkte eerder samen met de volgende organisatie(s)

 • Marqt
 • Ekoplaza
 • Restaurant Ciel Bleu
 • restaurant Vermeer

Logo van Chocolatemakers

Chocolatemakers

Radarweg 32A
1042AA Amsterdam

www.chocolatemakers.nl

Chocolatemakers biedt ook


De organisatie in het kort

 1. Armoedebestrijding, Milieu
 2. Landelijk
 3. FTE: 10
 4. Opgericht in 2011
 5. Meet impact: Nee
 6. SDG 1: Geen armoede, SDG 7: Duurzame energie, SDG 12: Verantwoorde consumptie, SDG 13: Aanpak klimaatverandering
 7. Eten en drinken