Crostini (toastjes) met rozemarijn en zeezout

We maken onze toastjes met de hand in eigen keuken. Verschillende dag-oude broden van BBROOD worden dun gesneden en gebakken met slechts toevoeging van rozemarijnolie, zeezout en zwarte peper. De simpelste en lekkerste manier om brood her te gebruiken en weer 6 maanden houdbaar te maken!

Over Crostini (toastjes) met rozemarijn en zeezout

In Nederland blijven dagelijks honderdduizenden broden onverkocht in de winkel liggen. Deze broden zijn de volgende dag misschien niet meer kraakvers, maar nog hartstikke goed om andere producten van te maken. Daarom gebruiken de chefs van De Tweede Jeugd deze restbroden voor allerlei verschillende culinaire toepassingen. Na bekend te zijn geworden met Supertosti’s en Bread&Butter, maken ze nu ook deze knapperige crostini. Deze worden gemaakt van de heerlijke broden van ambachtelijke bakkerij BBROOD. Gebakken met rozemarijnolie, en bestrooid met zeezout en zwarte peper. Het resultaat is een toastje dat van veel beter brood gemaakt is dan alle andere beschikbare alternatieven en dat ook nog eens voor ruim 95% circulair is. Perfect voor bij de borrel om iets op te smeren, of een gezonde snack om zo uit het vuistje op te knabbelen. Ze worden geleverd in consumenteneenheden van 130 gram of in kiloverpakking.

Over De Tweede Jeugd

De Tweede Jeugd maakt producten van de overgebleven broden van bakkers. Aan het eind van de dag blijft er zo'n 5% van de broden liggen, nog steeds perfect om nieuwe producten van te maken. Hier kon De Tweede Jeugd wel wat mee, voormalig chefs uit de Amsterdamse tophoreca. Een greep uit het assortiment: Croutons, Crostini, Bread&Butter en natuurlijk de bekende Supertosti's in acht smaken! Allemaal van de best bewaarde zuurdesembroden.


De Tweede Jeugd werkte eerder samen met de volgende organisatie(s)

 • Verspilling is Verrukkelijk
 • Chef Centraal
 • Oh Na Mi Kimchi
 • BBROOD
 • Bakkerij van Vessem

Logo van De Tweede Jeugd

De Tweede Jeugd

JM Kemperstraat 108h
1051TW Amsterdam

www.detweedejeugd.nl

De Tweede Jeugd biedt ook


De organisatie in het kort

 1. Milieu
 2. Landelijk
 3. FTE: 4
 4. Opgericht in 2016
 5. Meet impact: Ja
 6. SDG 12: Verantwoorde consumptie
 7. Eten en drinken