Afschrijving en hergebruik van laptops en desktops

Laptops of computers afgeschreven? Vaak is het mogelijk deze te refurbishen en hier nog jaren plezier van te hebben. Uw personeel er blij mee maken en toch geen werk eraan hebben? Met dit goede initiatief ook nog eens mee doen aan de stimulering van de arbeidsparticipatie, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mee te laten doen en werken aan een betere circulaire wereld? Door uw spullen te doneren aan ICT vanaf Morgen, kunt u vanaf morgen ook meer met uw ICT doen!

Over Afschrijving en hergebruik van laptops en desktops

Bedrijven en organisaties zoals onderwijsinstellingen en gemeenten hebben te maken met oude, afgeschreven hardware dat verantwoord dient te worden afgevoerd. ICT vanaf Morgen verzorgt ingangscontrole, ontmanteling of refurbishing van een machine en eventuele afvoer. Elke opdrachtgever ontvangt na afloop een Data Wipe en/of Vernietigingscertificaat met serienummer-registratie. Zo bent u als opdrachtgever verzekerd van een veilige en betrouwbare vernietiging volgens de richtlijnen van de Europese regelgeving AVG m.b.t. dataprivacy en vertrouwelijke gegevens. Vaak is voor bedrijven ICT-apparatuur al afgeschreven, maar zit er nog wel een waarde aan de apparatuur. Bij een donatie aan ICT vanaf Morgen kunnen wij jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven om weer in de maatschappij mee te draaien en mogelijk weer mee te doen. Zij refurbishen de apparatuur en deze kan weer verkocht worden (eventueel aan uw personeel). Daarnaast doneren wij een deel om onder andere om via de gemeentes gezinnen in de minima te steunen. Medewerkers zouden graag afgeschreven apparatuur willen kopen voor thuis, iets wat veel administratie van uw medewerkers vraagt. De mogelijkheid bestaat dat wij uw apparatuur opknappen met een nieuw besturingssysteem. De afhandeling hiervan gaat volledig via ons! Kosten voor een laptop inclusief nieuwe Windows 10 zijn niet hoog. Inclusief support. Uw voordeel:  Apparatuur wordt door ons opgehaald opgeschoond en voorzien van een nieuw besturingssysteem.  Administratie wordt door ons afgehandeld.  Ophalen en of versturen wordt door ons geregeld.  Klachten en of storingen worden via ons en onze servicedesk opgepakt voor 2 jaar.  Medewerkers hebben voor slechts een klein bedrag een goed opgeknapte laptop.

Over ICT vanaf morgen

Wij willen zoveel mogelijk (jonge) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk bieden in de ICT. Zeg maar: van thuis op de bank naar werk. Wij verduurzamen de wereld door afgeschreven ICT-apparatuur van bedrijven te refurbishen of als dat niet meer mogelijk is, af te voeren via een verantwoorde én gecontroleerde afvalstroom. We creëren high-fives tussen organisaties, bedrijven en jongeren. Dat is pas impact!


ICT vanaf morgen werkte eerder samen met de volgende organisatie(s)

 • anwb
 • Sociale verzekeringsbank
 • Rijksoverheid
 • tata steel
 • Volksbank
 • Vezet
 • NH1816

Logo van ICT vanaf morgen

ICT vanaf morgen

Marconistraat 16
1821BX Alkmaar

ictvanafmorgen.nl

ICT vanaf morgen biedt ook


De organisatie in het kort

 1. Arbeidsparticipatie, Armoedebestrijding, Milieu, Sociale cohesie
 2. Landelijk
 3. FTE: 5
 4. Opgericht in 2013
 5. Meet impact: Ja
 6. SDG 1: Geen armoede, SDG 5: Gendergelijkheid, SDG 8: Goede banen en economische groei, SDG 10: Verminderde ongelijkheid, SDG 11: Duurzame steden en gemeenschappen, SDG 12: Verantwoorde consumptie, SDG 13: Aanpak klimaatverandering
 7. ICT