Arbeidsparticipatie

Onze missie is mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk of naar een opleiding helpen. Via re-integratie, dagbesteding, stage en vrijwilligerswerk werken wij hier bij ICT vanaf Morgen aan een socialere en duurzame wereld!

Over Arbeidsparticipatie

In 2016 is ons verhaal begonnen. Jobcoach Laurens Overtoom ontmoette IT-ondernemer Ewout Nijland. Ewout wilde graag bijdragen aan een oplossing voor alle verkwisting en afval in de IT-wereld. Samen met Laurens ontstond zo het idee om met jongeren vanuit een thuissituatie de afgeschreven ICT-apparatuur een tweede leven te geven. Van de bank naar werk zogezegd. Dit werd de start van ICT vanaf Morgen! Bij ons krijgen jongeren die om wat voor reden dan ook zijn vastgelopen in het onderwijs of werk de kans weer op de rit te komen. Dankzij onze veilige werkomgeving en werkmodel ontwikkelen zij zich in de ICT-wereld en stromen uit naar een baan of onderwijs met eventueel een praktijkverklaring "Medewerker ICT support" op zak. Onze partners zijn bedrijven die óf hun afgeschreven ICT-apparatuur aan ons doneren en/óf hun ICT-diensten willen uitbesteden als onderdeel van hun sociale en maatschappelijke doelstellingen en zijn niet de minsten: TATA-Steel, Sociale Verzekeringsbank, Volksbank, Vezet, NH1816, om een paar te noemen. Maar ook de regionale MKB-bedrijven en personen weten ons te vinden. Onze jongeren gaan hiermee aan de slag. Alle ICT-apparatuur wordt bij ons gerefurbished en krijgt een tweede leven of wordt verantwoord afgevoerd. Dus jongeren van de bank naar werk en minder ICT-afval: Dat is impact maken!

Over ICT vanaf morgen

Wij willen zoveel mogelijk (jonge) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk bieden in de ICT. Zeg maar: van thuis op de bank naar werk. Wij verduurzamen de wereld door afgeschreven ICT-apparatuur van bedrijven te refurbishen of als dat niet meer mogelijk is, af te voeren via een verantwoorde én gecontroleerde afvalstroom. We creëren high-fives tussen organisaties, bedrijven en jongeren. Dat is pas impact!


ICT vanaf morgen werkte eerder samen met de volgende organisatie(s)

 • anwb
 • Sociale verzekeringsbank
 • Rijksoverheid
 • tata steel
 • Volksbank
 • Vezet
 • NH1816

Logo van ICT vanaf morgen

ICT vanaf morgen

Marconistraat 16
1821BX Alkmaar

ictvanafmorgen.nl

ICT vanaf morgen biedt ook


De organisatie in het kort

 1. Arbeidsparticipatie, Armoedebestrijding, Milieu, Sociale cohesie
 2. Landelijk
 3. FTE: 5
 4. Opgericht in 2013
 5. Meet impact: Ja
 6. SDG 1: Geen armoede, SDG 5: Gendergelijkheid, SDG 8: Goede banen en economische groei, SDG 10: Verminderde ongelijkheid, SDG 11: Duurzame steden en gemeenschappen, SDG 12: Verantwoorde consumptie, SDG 13: Aanpak klimaatverandering
 7. ICT