Hardware refurbishen - Data wiping - Werkplek migraties

In de eerste plaats proberen wij zoveel mogelijk (jonge) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zinvol werk te bieden in het ICT-werkveld. Zeg maar: van thuis op de bank naar werk. Kernwoorden hierbij zijn arbeidsparticipatie, re-integratie, opleiden en ontwikkelen. In de tweede plaats leveren we een bijdrage aan het verduurzamen van de wereld door voor bedrijfsleven en organisaties hét adres te zijn als het gaat om afgeschreven ICT. Dat doen we door oude ICT-apparatuur te refurbishen, óf als dat niet meer mogelijk is, af te voeren via een verantwoorde en gecontroleerde afvalstroom. Het concept van ICT vanaf Morgen: 1 + 1 = 3. Onze jongeren stappen op een trein die regelmaat in hun leven brengt. Ze leren werken in een team, ontwikkelen zich, en er is perspectief op werk of studie. Bedrijven en organisaties die aan ICT vanaf Morgen leveren investeren zo in impact! Dit betreft zowel de ecologische footprint van het bedrijf maar ook de toekomst voor veel jongeren. Hoe goed is dat!

Over Hardware refurbishen - Data wiping - Werkplek migraties

ICT- apparatuur refurbishen: Bedrijven leveren hun oude of afgeschreven ict-apparatuur aan ons, waarmee ze arbeidspartcipatie inkopen. We refurbishen de apparatuur met onze ICT-Talenten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij dragen bedrijven mee aan MVO én zorgen ze voor een verantwoorde en gecontroleerde afvoer van de apparatuur. Datawiping: naast een ophaalservice voor uw oude ICT-apparatuur bieden we bij ICT vanaf morgen een veilige en gecertificeerde datawiping of vernietiging. Op zorgvuldige wijze worden bedrijfsdata of privacygevoelige gegevens op harde schijven of back-up tapes verwijderd of vernietigd om misbruik door derden te voorkomen. Met onze datawiping of vernietiging service neemt u hiermee uw verantwoordelijkheid conform de Europese privacywetgeving AVG. Imaging: in onze werkplaats in Alkmaar bereiden we de migraties van werkplekken voor, door de nieuwe apparatuur uit te pakken en van images te voorzien, zodat ze bij het inrichting van de werkplek direct weer operationeel zijn. Project: Bovenstaande activiteiten kunnen we projectmatig uitvoeren met een vooraf vastgestelde prijs. Werkplek migraties: bij het migreren van werkplekken richten we na het afvoeren ook de nieuwe werkplekken in.

Over ICT vanaf morgen

Wij willen zoveel mogelijk (jonge) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk bieden in de ICT. Zeg maar: van thuis op de bank naar werk. Wij verduurzamen de wereld door afgeschreven ICT-apparatuur van bedrijven te refurbishen of als dat niet meer mogelijk is, af te voeren via een verantwoorde én gecontroleerde afvalstroom. We creëren high-fives tussen organisaties, bedrijven en jongeren. Dat is pas impact!


ICT vanaf morgen werkte eerder samen met de volgende organisatie(s)

 • anwb
 • Sociale verzekeringsbank
 • Rijksoverheid
 • tata steel
 • Volksbank
 • Vezet
 • NH1816

Logo van ICT vanaf morgen

ICT vanaf morgen

Marconistraat 16
1821BX Alkmaar

ictvanafmorgen.nl

ICT vanaf morgen biedt ook


De organisatie in het kort

 1. Arbeidsparticipatie, Armoedebestrijding, Milieu, Sociale cohesie
 2. Landelijk
 3. FTE: 5
 4. Opgericht in 2013
 5. Meet impact: Ja
 6. SDG 1: Geen armoede, SDG 5: Gendergelijkheid, SDG 8: Goede banen en economische groei, SDG 10: Verminderde ongelijkheid, SDG 11: Duurzame steden en gemeenschappen, SDG 12: Verantwoorde consumptie, SDG 13: Aanpak klimaatverandering
 7. ICT