Pieper Bier

Jaarlijks wordt er minstens 340 miljoen kilo aardappels verspild vanwege overproductie, te hoge kwaliteitseisen of schoonheidsfoutjes. Zonde! Daarom maakt Instock Pieper Bier van geredde aardappels, voor de echte helden onder ons!

Over Pieper Bier

Door de neutrale smaak van de aardappels komt de hopsmaak sterker naar voren. Hierdoor proef je een bloemige bitter die door kenners wordt vergeleken met een Pale Ale. Pieper Bier is lekker bij o.a. rijke volle kazen, zoals oud-Hollandse kaas en roquefort, kruidige en volle gerechten zoals gegrild vlees, curry's en burrito's. Pieper Bier is verkrijgbaar in de Instock restaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Daarnaast kan iedereen het speciaalbier bestellen via de circulaire webshop LoopedGoods of via Albert Heijn. Heb jij zelf een café, restaurant, webwinkel of groothandel en wil je samen met Instock de strijd tegen voedselverspilling aangaan? Bestel dan dit lekkere en natuurlijk duurzame speciaalbier! Mail voor meer informatie naar products@instock.nl.

Over Instock

Elk jaar wordt een derde van het geproduceerde voedsel verspild. Dit komt neer op zo’n 1,3 miljard ton weggegooid eten. Enorm zonde! Hiermee wordt niet alleen voedsel verspild, maar ook alles wat gebruikt is voor de productie, zoals energie, land, water en CO2 uitstoot. Voedselverspilling is dus een enorme last voor het milieu. Instock zet daarom voedselverspilling letterlijk en figuurlijk op de kaart. Met hun ... lees meer  restaurants (in Amsterdam, Den Haag en Utrecht) en catering geven zij opnieuw waarde aan dit voedsel. Denk bijvoorbeeld aan een rijpe mango, een broccoli met een schoonheidsfoutje of overschotten van vlees en vis. Elke dag bereiden de creatieve Instock chefs zowel ontbijt, lunch als diner en lekkere borrelhapjes van het surplus eten. Inmiddels redt Instock iedere week zo'n 2.500 kilo eten. Daarnaast hopen zij ook bij te dragen aan de bewustwording over voedselverspilling, op een leuke en positieve manier, door middel van de eetbeleving in hun restaurants, Instock Granola, Pieper en Bammetjes Bier. Ook willen zij eten weer dichterbij brengen met de Instock Masterclasses, het kookboek Instock Cooking en het Instock Educatie programma voor basisscholen. lees minder


Instock werkte eerder samen met de volgende organisatie(s)

 • social enterprise nl
 • Rabobank
 • Booking.com
 • Ahold Delhaize
 • Ministerie van Economische Zaken

Logo van Instock

Instock

Czaar Peterstraat 21
1018NW Amsterdam

www.instock.nl

Instock biedt ook


De organisatie in het kort

 1. Milieu
 2. Landelijk
 3. FTE: 40
 4. Opgericht in 2014
 5. Meet impact: Ja
 6. SDG 12: Verantwoorde consumptie
 7. Eten en drinken