De Transitiecoach

Niet voor alle leerlingen is de overstap van onderwijs naar een betaalde baan een gemakkelijk en logisch proces. De transitiecoach helpt deze leerlingen in hun zoektocht naar een betaalde baan.

Over De Transitiecoach

Met behulp van de transitiecoach begeleiden wij leerlingen van onderwijs naar een betaalde baan. Niet voor alle leerlingen is dit een vanzelfsprekend proces. Onze Transitiecoaches beschikken over specifieke expertise. Samen met de stagedocent, gemeente, Regionaal Meld- en Coƶrdinatiepunt (RMC) en uiteindelijk de werkgever gaan zij aan de slag om de leerling aan het werk te helpen. We nemen het werk van de school, RMC en de gemeente niet over. We vullen aan en werken samen, bundelen de expertise en zorgen voor een brugfunctie voor de leerling naar duurzaam regulier werk. Samen zorgen we voor een duurzame overgang van onderwijs naar arbeid voor leerlingen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

Over Jobstap

Stichting Jobstap is een erkende integratie- en jobcoachorganisatie. Jobstap ziet het als haar taak om een lans te breken voor mensen met een beperking. Jobstap gelooft dat iedereen wil meedoen in de maatschappij. Dat iedereen zijn talenten wil inzetten en wil bouwen aan een toekomst met perspectief, ook als er sprake is van een arbeidsbeperking. Jobstap begeleidt al sinds het jaar 2000 Wajongers met een ... lees meer  arbeidsbeperking en een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt, die op zoek zijn naar passende arbeid die aansluit bij hun ambitie. De specialisatie van Jobstap bevindt zich op het gebied van jongeren met lichtverstandelijke beperkingen, autismeverwante stoornissen en/of gedragsproblematiek. Vanuit haar expertise helpt Jobstap ook overheid en werkgevers. De arbeidscoaches van Jobstap stimuleren een inclusieve samenleving en helpen deze in te richten. De aanpak is praktisch en het aanbod is op maat. Jobstap gaat voor resultaat, denkt in kansen en creĆ«ert mogelijkheden en is zich bewust van de impact die het heeft op het leven om te werken en een eigen inkomen te verwerven. lees minder


Jobstap werkte eerder samen met de volgende organisatie(s)

 • UWV
 • ISS Facility Services
 • Pluryn
 • Gemeente Oss
 • Dierenpark Amersfoort

Logo van Jobstap

Jobstap

Utrechtseweg 316
6862BC Oosterbeek

www.jobstap.nl/

Jobstap biedt ook


De organisatie in het kort

 1. Arbeidsparticipatie
 2. Landelijk
 3. FTE: 68
 4. Opgericht in 2000
 5. Meet impact: Ja
 6. SDG 8: Goede banen en economische groei
 7. Zakelijke dienstverlening