Lemonaid & ChariTea

Frisdrank en ijsthee van alleen de aller beste biologische & Fairtrade ingrediënten. 5ct per fles wordt geïnvesteerd in sociale projecten in de regio's waar de ingrediënten vandaan komen.

Over Lemonaid & ChariTea

Toen Paul Bethke in 2009, in Hamburg (DE) de eerste flesjes de wereld in slingerde, had hij maar één missie: de wereld gelijker maken. Die missie is er nog steeds. Wij maken frisdrank en ijsthee zoals het hoort, van alleen de beste biologische Fairtrade ingrediënten, op basis van echt fruit en heuse theebladeren. 5ct per fles wordt gedoneerd aan de Lemonaid & ChariTea Foundation, die met dat geld sociale projecten ondersteunt in de gebieden waar de ingrediënten vandaan komen. Wij gaan dus nog net iets verder dan Fairtrade, om dat het kan. Omdat het moet. Inmiddels is er al ruim €4.000.000 geïnvesteerd in nu 27 actieve projecten.

Over Lemonaid Beverages GmbH (NL)

Lemonaid Beverages is in 2009 opgericht in Hamburg, Duitsland. Sinds 2014 zijn wij ook actief in de Nederlandse markt. Wij werken veel samen met horeca, biologische retail, bedrijfscatering en festivals/evenementen. En zijn altijd op zoek naar geschikte partners die de meerwaarde zien van een samenwerking met vooruitstrevende sociale ondernemingen.


Lemonaid Beverages GmbH (NL) werkte eerder samen met de volgende organisatie(s)

 • Marqt
 • Booking.com
 • Ekoplaza
 • Pathé Bioscopen
 • En heel veel anderen!

Logo van Lemonaid Beverages GmbH (NL)

Lemonaid Beverages GmbH (NL)

Jollemanhof 17
1019GW Amsterdam

www.lemon-aid.com

De organisatie in het kort

 1. Armoedebestrijding, Sociale cohesie
 2. Landelijk
 3. FTE: 3
 4. Opgericht in 2009
 5. Meet impact: Nee
 6. SDG 1: Geen armoede, SDG 4: Kwaliteitsonderwijs, SDG 5: Gendergelijkheid, SDG 6: Schoon water en sanitaire voorzieningen, SDG 7: Duurzame energie, SDG 8: Goede banen en economische groei, SDG 10: Verminderde ongelijkheid, SDG 11: Duurzame steden en gemeenschappen, SDG 12: Verantwoorde consumptie
 7. Eten en drinken