LED verlichting

Lumeco is gespecialiseerd in het op grote schaal verduurzamen van TL verlichting naar LED, met maximale ondersteuning van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uitsluitend actief in de zakelijke markt.

Over LED verlichting

Sinds 2009 is Lumeco gespecialiseerd in duurzame verlichting en biedt een volledig pakket aan diensten en producten, voor zowel installateurs als grote eindgebruikers. Doordat wij van origine installateur zijn, weten wij als verlichtingsbedrijf kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en installatiegemak te combineren in onze producten. Directe inkoop bij diverse internationale verlichtingsproducenten hebben geleid tot een uniek assortiment, waarmee wij alle wensen en eisen kunnen invullen. In samenwerking met OSRAM en Samsung hebben we producten ontwikkeld, waarmee we nagenoeg alle fluorescentiearmaturen (lees: TL- en PL armaturen) kunnen ombouwen en verduurzamen. LED TL PRO is in 2016 als 21ste geëindigd op de MKB innovatietop, een verkiezing van het meest innovatieve MKB bedrijf in Nederland, waarin wij het hoogst geëindigde verlichtingsbedrijf zijn. “Lumeco is een gewaardeerd partner van OSRAM. Kiest u voor producten van Lumeco en OSRAM, dan kiest u voor kwaliteit en duurzaamheid.” (OSRAM Benelux) De samenwerking met OSRAM heeft er toe geleid dat Lumeco een innovatieve koploper is in lichtmanagementsystemen en recentere ontwikkelingen als circulaire en/of biodynamische (tunable) LED verlichting. Als Social Enterprise zetten wij sinds 2010 tijdens de assemblage en installatie collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt in, via diverse sociaalwerkbedrijven en werkgeverservicepunten. Als organisatie is Lumeco PSO trede 3 gecertificeerd en een erkend leer- en werkbedrijf. Onze organisatie is schaalbaar waardoor, wat betreft grote en omvang, wij alle verduurzamingsprojecten tot een goed einde weten te brengen.

Over Lumeco

Wij zijn een verlichtingsbedrijf én installateur en helpen u graag met milieubewuste verlichtingsoplossingen. Het energiezuinig maken van uw huidige fluorescentieverlichting (lees: TL- en spaarlamp armaturen) is onze specialiteit. Door uw huidige armaturen om te bouwen, in plaats van te vervangen, blijven een hoop afval en kosten bespaard. Als Social Enterprise werken wij tijdens de installatie samen met mensen met ... lees meer  een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen wij vanuit een overtuiging, maar ook gewoon omdat we het leuk vinden. Heeft u 50 armaturen of meer? Dan bieden wij een totaalpakket van lichtplan tot recycling. lees minder


Lumeco werkte eerder samen met de volgende organisatie(s)

 • TNO
 • wageningen universiteit
 • DSM
 • Sportfondsen Nederland
 • SGS

Logo van Lumeco

Lumeco

Grotenoord 7
3341LT HENDRIK-IDO-AMBACHT

www.lumeco.nl

De organisatie in het kort

 1. Arbeidsparticipatie, Milieu
 2. Flevoland, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland
 3. FTE: 16
 4. Opgericht in 2009
 5. Meet impact: Ja
 6. SDG 7: Duurzame energie, SDG 11: Duurzame steden en gemeenschappen, SDG 13: Aanpak klimaatverandering
 7. Facilitaire dienstverlening