Thee

Thee is pas echt lekker, als het naast een uitstekende smaak, ook tot stand is gekomen op een verantwoorde wijze. Dat is de gedachte achter Mr. Jones thee. Alle theesoorten zijn 100% natuurlijk, voor het overgrote deel biologisch geteeld en waar mogelijk en noodzakelijk ingekocht op basis van Fair Trade. Het is dan ook evident dat Mr. Jones in zijn bedrijfsvoering met respect omgaat met alle mensen en grondstoffen die direct of indirect betrokken zijn bij de totstandkoming van Mr. Jones en zijn producten.

Over Thee

De theeën en kruiden die voor de producten van Mr. Jones worden gebruikt komen uit verschillende landen en elke soort heeft zijn eigen unieke afkomst. Enkel het pure theeblad of kruid wordt voor de theeën en infusies gebruikt. Hierdoor maakt Mr. Jones uitsluitend gebruik van natuurlijke ingrediënten, kunstmatige toevoegingen vind je niet terug in Mr. Jones theeën. Wij bieden een assortiment aan, bestaande uit twaalf verschillende theeën en infusies, in doosjes met daarin individueel en luchtdicht verpakte papieren zakjes thee (fannings of teabag cut). Mr. Jones levert aan zowel horeca, winkels als ook particulieren.

Over Mr. Jones

Mr. Jones is opgericht met het idee om een positive bijdrage te leveren aan de vermindering van inkomensverschillen en armoedebestrijding tussen ontwikkelingslanden en westerse maatschappijen. Mr. Jones is ontstaan vanuit de gedachte dat een product pas echt ’goed‘ is wanneer het, naast hoogwaardige producteigenschappen, tot stand is gekomen op verantwoorde wijze. Echt lekkere thee met aandacht voor mens en ... lees meer  milieu is voor Mr. Jones dan ook het uitgangspunt. 

Mr. Jones stelt zich derhalve ten doel om zijn klanten lekkere en gezonde thee te bieden en tegelijkertijd een eerlijke verdeling van inkomsten in de theeketen en een verantwoorde wijze van productie te bereiken. Mr. Jones voelt daar een eigen verantwoordelijkheid, waar mogelijk ondersteund door keurmerken. 

Omdat Mr. Jones een verscheidenheid van producten en materialen uit verschillende landen betrekt, vraagt elk product zijn eigen afweging. 

Een groot aantal van de Mr. Jones theeën en infusies is biologisch geteeld en ook zodanig gecertificeerd. Daarnaast is een substantieel deel van het assortiment ingekocht op basis van principes van 'eerlijke handel'. Voor dat gedeelte van de theesoorten die Mr. Jones niet ‘Fair Trade’ kan verkrijgen, wordt een meerprijs gereserveerd met charitatieve bestemming. 
 lees minder

Logo van Mr. Jones

Mr. Jones

Nieuwpoortkade 2a
1055RX Amsterdam

mrjones.org

De organisatie in het kort

  1. Armoedebestrijding, Milieu
  2. Landelijk
  3. FTE: 2.5
  4. Opgericht in 2005
  5. Meet impact: Ja
  6. SDG 1: Geen armoede, SDG 3: Goede gezondheid, SDG 4: Kwaliteitsonderwijs, SDG 6: Schoon water en sanitaire voorzieningen, SDG 10: Verminderde ongelijkheid, SDG 11: Duurzame steden en gemeenschappen, SDG 12: Verantwoorde consumptie, SDG 15: Beschermen van leven op het land
  7. Eten en drinken