1. Agenda
  2. dinsdag 13 april 2021

Buy Social workshop: inkopen door gemeente, hoe werkt dat?

Op dinsdagochtend 13 april organiseren we samen met gemeenten Utrecht en Amsterdam (Amsterdam Impact) een Buy Social workshop over hoe inkopen door de gemeenten werkt. Met deze workshop willen we de beweging van sociaal inkopen verder brengen. Ben jij een sociaal ondernemer en wil jij meer weten over interne processen van de gemeenten of over onderaannemerschap? Sluit dan aan.

 

Inkopen door gemeenten – de workshop

Als sociaal ondernemer draag je bij aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingenGemeenten en overheden kunnen door producten en diensten af te nemen bij sociaal ondernemingen hun impact vergroten. Tijdens deze ochtend zullen gemeensten Utrecht en Amsterdam eeen boekje opendoen over wat de gemeente inkoopt, wat de interne processen zijn en welke doelstellingen zij intern willen behalen. In het eerste gedeelte zul je meer te weten komen over onder andere MVOI criteria, onderaannemerschap, social return en de invulling hiervan. 

 

Tijdens het tweede gedeelte zal een sociaal ondernemer zijn ervaringen delen. Waarom het wiel opnieuw uitvinden als kennis en ervaring voor het grijpen ligt? We zijn benieuwd naar de obstakels die jij ervaart maar ook welke mogelijkheden jij ziet om inkopen bij sociale ondernemingen makkelijker te maken. Tot slot gaan we met elkaar in gesprek in breakoutrooms, waar er genoeg ruimte is voor het stellen van al jouw vragen.

 

Praktische informatie

Waar: Online, via Zoom 

Wanneer: dinsdag 13 april, 10.00 – 12.00 

Voor wie? Sociaal ondernemers  

Aanmelden: dat kan hier