1. Agenda
  2. dinsdag 26 oktober 2021

Workshop: Inschrijven op aanbestedingen

Op dinsdagochtend 26 oktober organiseren Buy Social samen met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en De Nederlandsche Bank (DNB) een workshop over publieke aanbestedingen. Wat want zijn nou de do’s en de dont’s en waar moet je op letten bij publieke aanbestedingen?

 

Inschrijven op publieke aanbestedingen
Door diensten en producten af te nemen bij sociale ondernemingen kunnen bedrijven en overheden hun impact vergroten en bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Impact is voor een groeiend aantal organisaties een belangrijk onderdeel van de inkoopstrategie. Zo richten steeds meer organisaties manieren in om zo goed en efficiënt mogelijk in te kopen bij sociale ondernemingen. Grotere (semi)-publieke partijen zijn echter gebonden aan wet- en regelgeving, waar ook de sociaal ondernemer zijn weg in moet vinden. Tijdens deze workshop verkennen we hoe deze aanbestedingsplichtige organisaties en sociale ondernemingen nader tot elkaar kunnen komen. 

 

De workshop
In het eerste deel van de workshop vertellen DNB en SVB meer over hoe publieke aanbestedingen werken, waar je op moet letten en hoe je je inschrijft op aanbestedingen. Er wordt ingegaan op het belang van marktconsultaties, op de do’s en de dont’s. 

In het tweede deel ga je in gesprek met DNB en SVB over alternatieve manieren om zaken te doen met grotere semipublieke organisaties. Zij delen graag hun ervaring, maar zijn ook vooral benieuwd naar de obstakels die jij ervaart en de mogelijkheden die jij ziet om inkopen bij sociale ondernemingen makkelijker te maken voor jouw potentiële klanten. Uiteraard is er volop ruimte voor jouw vragen! En tot slot zal je aan de slag gaan in een breakoutsessie. 

 

Praktische informatie
Wat: Buy Social Workshop Inschrijven op aanbestedingen  
Voor wie: Leden van Social Enterprise NL 
Wanneer: Dinsdag 26 oktober, 9:30 - 11:30 uur
Waar: Online 
Aanmelden: je kunt je aanmelden via deze link