1. Blogs
  2. maandag 23 december 2019

Buy Social voor inkopende overheden tijdens The Impact Days

The Impact Days staan in het teken van nieuwe ontmoetingen en het vieren van sociaal ondernemerschap in Nederland. Ook op vrijdag 22 november organiseerde Buy Social een evenement, dit keer speciaal voor inkopende overheden in samenwerking met Gemeente Amsterdam.

Mix van pitches en best practices

In de Voormalige Stadstimmertuin kwamen 29 inkopers en beleidsmedewerkers en 24 sociaal ondernemers samen. Het programma bestond uit een inspirerende mix van goede voorbeelden van overheden die inkopen bij sociale ondernemingen. Zo is Cycloon via een aanbesteding leverancier van de gemeente Nijmegen geworden en creëert al enkele jaren sociale impact bij het sorteren en bezorgen van post en pakketten. Ook de gemeente Amsterdam deelde haar positieve ervaringen op het podium samen met VraagApp en Swink Webservices.

Pitches waren er daarnaast van in totaal 14 sociale ondernemingen. Uit de reacties na afloop blijkt dat een groot deel van aanwezige overheidsmedewerkers sociale ondernemingen zien als potentiele partners in het realiseren van hun maatschappelijke ambities. Marianne Bloem (Ministerie BZK-UBR|HIS): "Ja, zeker interessant voor heel UBR|HIS. Ik heb in mijn rol als kennisambassadeur Social return ook het e.e.a. via onze directeur intern aan info verspreid. Het heeft me zeker geïnspireerd."

Veel dank aan Hans de Wit (Veiligheidsregio Friesland) voor zijn presentatie over Rapid Impact Contracting, en aan Saskia Ras (Ministerie I&W), Flo Pelupessy (SVB) en Erwin Schut (gemeente Amsterdam) voor hun deelname aan het panel.

Wil je ook bij het volgende Buy Social event zijn?

Ben jij inkoper en heb je ook interesse om MVO en MVI ambities te realiseren middels inkoop bij sociale ondernemingen? Mis onze Buy Social evenementen dan niet! Om een goed beeld te krijgen van hoe een Buy Social evenement er uit ziet, kun je de aftermovie bekijken van Buy Social op 21 november in TivoliVredenburg.

Als je interesse hebt om er een volgende keer bij te zijn, stuur dan een mail naar bart@social-enterprise.nl.