1. Blogs
  2. woensdag 12 mei 2021

Hiep Hiep Horeca! Bezoek nu deze sociale ondernemingen


Hiep Hiep Horeca! De terrassen zijn sinds 28 april weer open en dat vieren we natuurlijk maar al te graag. Voor ondernemers uit het netwerk is het een uitdagend jaar geweest. Maar gelukkig komt na regen zonneschijn! Tijd voor een bakkie buiten de deur om weer eens goed bij te praten met je collega. Wij vroegen ons team waar ze het liefste hun tijd doorbrengen en zetten de tips graag voor je op een rijtje:

 

1.     De Oude Keuken, Castricum

Een restaurant in een landgoed dat word gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je kunt hier terecht voor heerlijke afhaalmaaltijden, koffie to go en nu natuurlijk ook weer op het terras!

2.     Eetcafé Buur, Nijmegen

Lokaal en duurzaam eten, daar staat BUUR voor. Met oog voor hun ecologische afdruk wordt het menu samen gesteld. Naast heerlijk eten is BUUR ook dé plek waar de buurt samen komt.

3.     Happy Tosti, (Den Haag, Leiden, Hoofddorp, Breda, Deventer en Amsterdam)

Van een tosti wordt iedereen blij! Vooral wanneer die mensen met een arbeidsbeperking een thuis biedt. Geen tijd, tosti to go. En als het zonnetje schijnt kun je van je tosti genieten op het terras.

4.     MidWest, Amsterdam

In een oud schoolgebouw in Amsterdam West vind je culturele hotspot en buurtbedrijf MidWest. Er zit een café in de oude gymzaal en in de tuin kun je ook heerlijk genieten van een bakkie.

5.     The Colour Kitchen, Utrecht

Naast dat je hier kan komen voor duurzaam, lokaal en vers eten, kan iedereen die wil en kan werken kan bij The Colour Kitchen terecht. Zij worden daarna begeleid naar een betaalde baan.

6.     Moestuin Maarschalkerweerd, Utrecht (van de foto)

Als je ergens je lange weekend wilt spenderen is het toch wel bij Moestuin Maarschalkerweerd! Je koffie op het terras drinken en de kinderen bij de dierenweide, dat klinkt toch goed?

7.     De Prael, Amsterdam

Je sociale biertje direct bij de maker drinken, beter zal het niet smaken. Gebrouwen door mensen die hier een eerlijke kans krijgen.

8.     Bakkie Koffie, Emmen

Vers gebrande koffiebonen drinken in de zon, wij zouden het wel weten! Bij Bakkie Koffie branden ze hun eigen koffie en leiden ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot barista. In de winkel kun je ook nog vers gebrande koffie kopen.

 

Bij welke sociale onderneming drink jij graag een bakkie?


#BuySocialjuistnu, drink een sociaal bakkie!