1. Blogs
  2. dinsdag 19 mei 2020

Hoe PwC ook nu social enterprises ondersteunt door inkoop

Sinds maart werken ook de ruim 5000 medewerkers van PwC thuis. In deze onzekere tijden wilde de Raad van Bestuur hun medewerkers graag bedanken voor hun flexibiliteit, oplossingsgerichtheid, creativiteit en ook houvast bieden. Het uitgangspunt was dat de bedankjes aansloten bij de strategie om sociaal ondernemers te ondersteunen en natuurlijk dat het door de brievenbus past.

Brownies bakken met Tony's Chocolonely

Rond de paasdagen kregen alle medewerkers een Tony’s Chocolonely reep met daarbij een recept hoe je hier een brownie van kunt bakken. Om de onderlinge verbinding tussen collega’s te versterken en te behouden werden zij met deze reep aangemoedigd om hun lekkerste en mooiste recepten en creaties te delen via de interne online community pagina.

Ouderen opvrolijken met Frank about tea

Enkele weken later ontvingen de medewerkers thuis een theepakket met 20 biodegradable theezakjes van social enterprise Frank about tea. Met steun van PwC is de actie van Frank about tea (in samenwerking met stichting “Metjehart”): het opvrolijken van ouderen, verlengd. Door thee te bestellen via de webshop konden PwC-medewerkers ook zelf nog een positieve bijdrage leveren aan deze actie. Hier is inmiddels groot gehoor aan gegeven.

Verwenpakket van Verspilling is Verrukkelijk

Ook biedt PwC, samen met facilitypartner ISS, een verwenpakket aan van Verspilling is Verrukkelijk met diverse producten van social enterprises. Dit pakket is gevuld met lekkere dingen die collega's anders op kantoor kopen of in de catering worden gebruikt. Medewerkers kunnen dit pakket bestellen voor hun team, om een collega een hart onder de riem te steken of om gewoon te laten weten dat je iemand mist.

Fruit op kantoor van Fruitful Office

Tenslotte beoogt PwC de ‘reguliere’ inkoop bij social enterprises, voort te zetten daar waar mogelijk. Zo bezorgt Fruitful Office elke week fruit op de PwC kantoren. Fruitful Office is een donatie actie gestart waarmee zij een groot gedeelte van het overtollige fruit in de afgelopen weken heeft gedoneerd aan verschillende lokale ziekenhuizen, zorginstanties en voedselbanken om hen te steunen in deze moeilijke periode en verspilling te voorkomen. PwC draagt graag bij aan deze actie en doneert via Fruitful Office de helft van haar normale bestellingen.

Op verschillende manieren probeert PwC dus middels inkoop social enterprises ook - of misschien wel juist - in deze tijden te steunen. #buysocialjuistnu