1. Blogs
  2. vrijdag 2 april 2021

Inkopen bij sociale ondernemingen in regio Amsterdam 

Hoewel er door de coronacrisis veel beperkingen zijn, zijn er nog steeds veel mogelijkheden om sociaal in te kopen. Amsterdam Impact heeft in hun gids een aantal impactvolle sociaal ondernemers op een rijtje gezet die duurzame en sociale cadeaus, locaties, bedrijfsuitjes, borrels, lunches en meer aanbieden.  

 

Lunch of borrel 

Haal voor je thuiswerklunch een heerlijke tosti bij Happy Tosti, een sociaal lunchrestaurant gerund door Happy Heroes met een arbeidsbeperking. Of verwen jezelf na een lange thuiswerkdag met een heerlijk biertje van De 7 Deugden, een sociale brouwerij die werk biedt aan Amsterdammers met een beperking.  

 

Cadeaus en relatiegeschenken 

Steek een collega of kennis een hart onder de riem (of haal zelf de lente in huis) met de duurzaam geteelde bloemen met sociale impact van The Flower Family en maak het helemaal af een papieren handgemaakte vaas door eerlijk betaalde vrouwen in India van Tiny Miracles. Of verras iemand met een Art Gift Voucher van Beeldend Gesproken waarmee ze de prachtige kunstwerken gemaakt door kunstenaars met psychische gezondheidsproblemen mee in huis kunnen halen. Mooie manieren om om een thuiswerkplek op te fleuren!  

 

Teamactiviteiten 

Doe The Company Cleanup van Plastic Whale met jouw organisatie. Op een corona-proof manier kun je samen met je collega’s op een leuke manier bijdragen aan een plasticvrije omgeving. Of zoek samen het avontuur op met de klimparcours, teamgames of supboards van Fun Forest, een organisatie die jonge mensen, die moeilijk aan een baan kunnen komen, een leer- en werkplek te bieden in hun team.  

 

Locaties 

Al lijkt het nog ver weg, het is nooit te vroeg om na te denken over de locaties van toekomstige bijeenkomsten, vergaderingen of workshops van jouw organisatie. Bij MidWest verhuren ze zalen en werkplekken in hun monumentale schoolgebouw. Met de inkomsten investeren ze in de programmering van culturele en sociale initiatieven en activiteiten en in talentontwikkeling van de initiatiefnemers, de vrijwilligers, team en stagiaires. Of zijn de ruimtes met een bijzondere, inspirerende en kunstzinnige sfeer van Beeldend Gesproken iets voor jouw organisatie? Dé plek waar kunstenaars met psychische gezondheidsproblemen een podium krijgen.   

 

Bekijk deze en nog veel meer producten en diensten van sociaal ondernemers in de regio Amsterdam in de gids van Amsterdam Impact! Check deze pagina en kies onderaan voor de Engelse of Nederlandse versie.