1. Blogs
  2. maandag 23 december 2019

Video: terugblikken op Buy Social XL tijdens The Impact Days

The Impact Days staan in het teken van nieuwe ontmoetingen en het vieren van sociaal ondernemerschap in Nederland. Zodoende vond tijdens deze drie dagen op donderdag 21 november het Buy Social XL event plaats waar inkopende organisaties en sociaal ondernemers samenkwamen. We blikken kort terug op dit evenement georganiseerd door Gemeente Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en Buy Social in TivoliVredenburg met deze aftermovie en de blog hieronder.

Social Impact markt

Op zes hoog met ver uitzicht over de stad Utrecht bevond de marktplaats vol sociale ondernemingen zich in de foyer van de Pandora zaal. Van notitieboekjes van steenpapier tot eerlijke, zuivere koffie. Van inclusieve kunst tot bedrijfsverbanddozen. Ofwel een breed aanbod van sociaal ondernemers die graag vertelden over hoe hun innovatieve producten of diensten potentiele klanten helpen in het behalen van hun maatschappelijke doelstellingen.

Mooie voorbeelden op het podium

Vervolgens greep een groot deel ook nog de kans om hun onderneming te pitchen op het podium in verschillende pitchrondes aan inkopende organisaties en andere sociaal ondernemers. In de Pandora zaal kwamen naast alle pitches ook nog mooie best practices naar voren zoals die van Frank About Tea en TivoliVredenburg, Sociale Verzekeringsbank en Duurzame Bloemisten Groep en het Van Gogh Museum samen met Breedweer. Met deze inspirerende verhalen lieten ze zien hoe hun samenwerkingen bijdragen aan de doelen van de organisaties en het vergroten van duurzame en sociale impact van de sociaal ondernemers. Om meer te weten over hoe het Van Gogh Museum het duurzaamste museum van de wereld wil worden met hulp van Breedweer, kun je hier het uitgebreide interview lezen. 

Speeddaten en netwerken

Tussendoor waren er in de zaal speeddates waar ondernemers en inkopers al even warm konden draaien voor de netwerkborrel. In verschillende rondes zochten mensen elkaar op om meer van elkaar te weten, contactgegevens uit te wisselen en elkaar door te verwijzen naar collega sociaal ondernemers om interessante ontmoetingen te realiseren. Na de echte netwerkborrel onder het genot van een drankje en plantaardige vleessnack van Freggies werd er door de wethouder van Utrecht afgesloten met een toffe SDG lichtshow op de Social Impact Factory aan de overkant van de straat.  

Inkopers met een doel

Wij kijken terug op een leuk evenement met interessante mensen en waar gemiddeld de aanwezigen naar huis gingen met 3-4 leads en waar 16 sociaal ondernemers hun product of dienst een podium konden geven. En niet te vergeten: een evenement waar de aanwezige inkopers inspiratie en contacten hebben opgedaan om het MVI beleid naar een hoger niveau te tillen door samenwerking met koplopers van een inclusieve en circulaire economie. Of zoals Joost van de Burght (MEO) zegt: “Het was ontzettend goed geregeld. De inkopers die er waren kwamen echt met een doel. En het liefst heb je natuurlijk dat er nog meer inkopers van interessante partijen zijn.”

Heeft jouw organisatie ook ambities op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen? Mis deze Buy Social events dan niet! Als je interesse hebt, kun je een mail sturen naar anouk@social-enterprise.nl.