1. Nieuws
  2. dinsdag 24 januari 2017

Match JCDecaux & Nelis is succes: eerste trainees geslaagd

In 2016 heeft de Social Impact Factory een match gemaakt tussen JCDecaux en Stichting Nelis. Utrechters met een afstand tot de arbeidsmarkt konden zo werkervaring opdoen bij JCDecaux.

En met succes: de eerste trainees hebben hun certificaat ontvangen. Na hun succesvol doorlopen traineeship bij JCDecaux hebben ze een hoop werkervaring opgedaan en hebben ze met een kersvers certificaat op zak betere kansen op de arbeidsmarkt.

Stadsmeubilairbedrijf en buitenreclame-exploitant JCDecaux heeft vorig jaar via de Social Impact Factory een match gemaakt met Stichting Nelis om invulling te geven aan verschillende doelstellingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Utrecht. Stichting Nelis zet zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden, te coachen en te bemiddelen naar werkgevers voor stages en uiteindelijk een baan.

Al meer dan vijftig jaar levert JCDecaux steden onder meer kosteloos Abri’s en bijbehorend onderhoud. In ruil daarvoor krijgt het bedrijf het recht de beschikbare reclameruimte te exploiteren. Met dit publiek-private ruilconcept biedt JCDecaux diverse producten en diensten in de publieke ruimte.

Liesbeth Giesen-Duijm, HR Manager JCDecaux: “Kwaliteit staat bij ons daarom centraal. Schoonmaak en onderhoud spelen daarbij een zeer belangrijke rol. JCDecaux wil een sociaal bedrijf zijn en graag iets extra’s doen voor de partnersteden. MVO sluit goed aan bij ons bedrijfsconcept, waarbij we in feite met al onze producten een bijdragen leveren aan de samenleving en de leefbaarheid in steden verhogen. We hebben al een sterk onderhoudsteam, maar op specifieke piek- en ziekmomenten kunnen we zeker extra handen gebruiken. Daarom hebben we met stichting Nelis een detacheringsconstructie uitgewerkt, waarbij we in noodgevallen een beroep kunnen doen op een of meerdere vaste invallers.”

Ian Smeyers van Stichting Nelis: “Voor een stichting als Nelis is het van cruciaal belang dat toonaangevende bedrijven aanhaken om werkloosheid te bestrijden. Met JCDecaux hebben wij een partner gevonden die een belangrijk onderdeel van onze opleiding helpt te faciliteren. Het traineeship zorgt ervoor dat de kandidaten naast hun opleiding relevante werkervaring opdoen en gecoacht worden op vaardigheden voor we hen aan werk helpen. Deze ervaringsplekken maken het verschil tussen succes of uitval. JCDecaux doet dit niet alleen om Nelis te helpen, maar neemt zo ook maatschappelijke verantwoordelijkheid in de gemeente Utrecht. Een voorbeeld voor veel andere bedrijven die zich afvragen wat ze kunnen doen op het gebied van een inclusieve arbeidsmarkt.”

Bron: website JCDecaux