1. Nieuws
  2. dinsdag 7 maart 2017

Match UPPP & Autitalent: digitaliseren dossiers

De Utrechtse Psychologen en Pedagogenpraktijk (UPPP) was al een tijdje op zoek naar een partij om hun patiëntendossiers te digitaliseren. Zij wilden deze opdracht graag laten uitvoeren door een sociaal ondernemer en plaatsten daarom een inkoopvraag op onze Social Impact Market. En met succes: volgende week gaat een medewerker van AutiTalent aan de slag!

AutiTalent is een sociaal ondernemer: een zakelijke dienstverlener met maatschappelijke impact. Concreet betekent dit dat AutiTalent een commercieel bedrijf is, maar vooral gedreven wordt door een maatschappelijke missie. Hun doel is om zoveel mogelijk mensen met autisme aan volwaardig, betaald werk te helpen.

In Nederland zijn er circa 95.000 mensen met autisme met een normaal of hoog IQ binnen de beroepsbevolking 15-75 jaar. Uit cijfers van CBS blijkt dat slechts zo’n 25-30% van mensen met autisme boven de 18 jaar inkomen uit arbeid als belangrijkste inkomensbron heeft, terwijl dat percentage voor de totale beroepsbevolking op meer dan 93% ligt. Dat komt doordat mensen met autisme veelal moeite hebben met het vinden en behouden van werk. Slechts 20-25% lukt het om (zelfstandig) blijvend te participeren in werk.

AutiTalent is van mening dat werk het beste medicijn voor normaal tot hoogbegaafde mensen met autisme is. Dit doel proberen ze niet alleen te bereiken door zelf te fungeren als werkgever voor deze doelgroep, maar ook door andere bedrijven te faciliteren bij de inzet van medewerkers met autisme. AutiTalent focust zich met haar dienstverlening met name op ondersteunende bedrijfsprocessen zoals (financiële) administratie, HRM, ICT, DIV, juridische en facilitaire zaken. Deze processen bevatten diverse routinematige werkzaamheden, die uitstekend door hun medewerkers met autisme gedaan kunnen worden.

Ook interesse in de dienstverlening van Autitalent? Kijk dan op de Market!