Breed aanbod sociaal inkopen op de Social Impact Market

Wil jouw organisatie sociaal inkopen? Hier op de Social Impact Market vind je een overzicht van de producten en diensten van sociale ondernemingen. Sociale ondernemingen zetten zich actief in om bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Er zijn bijvoorbeeld sociale ondernemingen die zich in inzetten voor het gebruik van minder plastic, of voor mensen die na een periode van werkloosheid graag weer aan het werk willen. Andere sociale ondernemingen richten zich juist op veilige werkomstandigheden en een eerlijk loon voor werknemers binnen de hele (internationale) waardeketen. Door bij hen in te kopen, draag je direct bij aan het oplossen van problemen op het gebied van milieu, arbeidsparticipatie, armoedebestrijding of sociale samenhang.

Meer weten over wat sociaal inkopen inhoudt? Deze onderstaande animatie legt het in 1 minuut duidelijk uit! Gemaakt door Provincie Noord-Brabant tijdens de Proeftuin Sociaal Inkopen

Op iedere vraag een antwoord

Voor (bijna) elke inkoopvraag is wel een duurzame, sociale oplossing te vinden. Van catering voor borrels, relatiegeschenken, de lekkerste koffie tot het testen van systemen: het aanbod is breed. Sociaal inkopen via Buy Social is overzichtelijk, makkelijk en snel. Gebruik de filters om te selecteren op impactgebied, branche en regio. Daarnaast kun je selecteren op de SDG’s (Sustainable Development Goals) die voor jou en jouw organisatie belangrijk zijn. Op die manier krijg je direct een overzicht van het geschikte aanbod.

 

Makkelijk contact opnemen met sociale ondernemingen

Een sociale onderneming gevonden die bij jouw doelstellingen past? Neem makkelijk en vrijblijvend contact op via het contactformulier.

 

Stel je inkoopvraag aan sociale ondernemingen

Ben je op zoek naar een specifiek(e) product of dienst? Stel dan een inkoopvraag aan alle sociale ondernemingen op de Social Impact Market. De ondernemingen die jou kunnen helpen nemen contact met je op. Vervolgens ga je met hen in gesprek om te kijken welke onderneming het best aansluit bij jouw inkoopvraag. Om een inkoopvraag te kunnen stellen, moet je ingelogd zijn.

Bekijk alle producten en diensten