Voor inkopende organisaties

Buy Social helpt bedrijven en overheden te excelleren in MVO en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) door in te kopen bij sociale ondernemingen. Doe mee!

 

Waarom inkopen bij sociale ondernemingen?

Sociale ondernemingen leveren hoogwaardige producten en diensten. Geld verdienen zien zij als middel om hun impact te vergoten, niet als doel op zich. Op de website van Social Enterprise NL vind je meer informatie over deze bedrijven, de wegbereiders naar een nieuwe economie: circulair, armoedebrij en inclusief. We vertellen je ook graag meer over MVI en over Sociaal Inkopen, en de voordelen ervan voor jouw organisatie.

 

Voor bedrijven: duurzame en sociale leveranciers

Bedrijven met ambitieuze MVO doelstellingen vertalen dit ook naar hun inkoopbeleid. Voor deze organisaties zijn sociale ondernemingen interessante leveranciers. Door in te kopen bij sociale ondernemingen dragen bedrijven bij aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en vergroten zij hun positieve impact op de samenleving.

 

Voor overheden: innovatieve oplossingen

Ook overheden kunnen hun maatschappelijke impact vergroten door in te kopen bij sociale ondernemingen. Sociale ondernemingen bieden vaak oplossingen voor uitdagingen waar overheden aan werken. Bijvoorbeeld het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, het aanpakken van de fijnstof in de lucht (door schoner vervoer) of het verminderen van de hoeveelheid afval.


Inkopen bij sociale ondernemingen: krijg jouw organisatie mee!

Maak MVI belangrijk binnen jouw organisatie! Sluit je aan bij het partnernetwerk van Buy Social om tips, ervaringen en kennis uit te wisselen met koplopers op het gebied van MVI.

Maak gebruik van het aanbod van sociale ondernemingen op de Social Impact Market . Zoek en filter op product/dienst, branche, impactgebied en SDG, en neem direct contact op met de ondernemer. Ook denken we graag met je mee. Schroom niet om ons jouw vragen en inkoopbehoeftes te mailen. 

Laat je inspireren door de best practices: voorbeelden waardoor inkopers uit de publieke en private sector scherper zicht krijgen op de voordelen die inkopen bij sociale ondernemingen op kan leveren, voor henzelf én voor de maatschappij. Houd onze agenda in de gaten voor de Buy Social Events waarop de ondernemers die op de Social Impact Market staan hun aanbod pitchen. Stuur ons een mailtje als je graag op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws op het gebied van MVI en inkopen bij sociale ondernemingen.

 

 

Buy Social maakt inkopen bij sociale ondernemingen gemakkelijker!


Lees hier meer over het partnernetwerk en bekijk hier de profielen van onze partners en hun ambities op het gebied van MVI en MVO.